Krajalnica hoba

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w placówkach restauracyjnych kiedy również marketach spożywczych. W grupie firmy decydują się na zakup urządzenia będącego do krojenia sera oraz wędlin. Należy ale mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się dużo większą skutecznością niż urządzenia oddane do kariery w sklepie, gdzie traktowane są również do cięcia mniejszych ilości towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na żądanie klienta, lecz i sprzedawane w sytuacji krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki wysokim nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki montują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje być pakowany w sensu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez danie. Jest toż możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić stosując w obecnym punktu nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest ponad zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grup zbudowane są z aluminium - elementy będące styczność z artykułami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.